ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У МЗС України припускають обмін Вишинського на Сенцова

22.05.2018, 11:28

Україна розглядає всі можливі варіанти звільнення незаконно ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова, зокрема й обмін на нього затриманого в Києві за підозрою в державній зраді керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського. Про це повідомила на брифінгу речниця Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца, повідомляє QHA.

“Усе можливо. Я не можу розкривати всі деталі, тому що, якби ми оголошували заздалегідь, то і Ахтем Чийгоз, і Ільмі Умеров, мабуть, ще не були б звільнені. Переговорний процес не зупиняється”, - сказала вона.

Як повідомляв ІМІ, 21 травня адвокат Олега Сенцова Дмитро Дінзе повідомив, що український режисер має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Олега Сенцова до 20 років, а Олександра Кольченка – до 10 років позбавлення волі.

Олег Сенцов та Олександр Кольченко звинувачуються в тероризмі. За версією російського слідства, навесні 2014 року Сенцов нібито організував у Криму підпільну групу, пов’язану з “Правим сектором”. Кольченка звинувачують в участі у цьому “терористичному співтоваристві”. Обидва свою провину не визнали.

Зараз Олег Сенцов перебуває у виправній колонії №8 “Білий ведмідь” міста Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!