ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Миколаєві затримали інформаторку блогера ФСБ, який коригував повітряні удари по Україні

Фото – Миколаївська обласна прокуратура
Фото – Миколаївська обласна прокуратура

Служба безпеки України затримала в Миколаєві та повідомила про підозру в державній зраді жительці міста, яка передавала ФСБ РФ інформацію про наслідки російських повітряних ударів по об'єктах критичної інфраструктури регіону. Про це повідомляють СБУ та Миколаївська обласна прокуратура.

За даними слідства, у липні 2023 року проросійськи налаштована жінка через закритий чат-бот у Telegram надіслала інформацію з фото про наслідки ракетного обстрілу території одного з підприємств міста Миколаєва. Також вона передала агресору фото та відео з місць обстрілів по двох промислових об’єктах на території області, серед яких місцева нафтобаза.

Розвіддані фігурантка переправляла проросійському блогеру Сергію Лебедєву (більш відомого під псевдонімом Лохматий), який перебуває в тимчасово окупованому Донецьку і працює на ФСБ. 

Згодом пропагандист переправляв отримані відомості до російської спецслужби для підготовки нових та коригування повторних повітряних атак на Миколаївщину.

Крім того, одержані від інформаторки медіафайли він використовував для підготовки замовних сюжетів для міжнародного рупора кремля “РІА Новості”.

“Зрадницею виявилася місцева підприємиця, яка після початку повномасштабного вторгнення РФ неодноразово публікувала антиукраїнські коментарі в різних пабліках країни-агресора. Згодом вона вийшла на Лохматого, з яким спілкувалася через спеціально створений ним телеграм-канал”, – йдеться в повідомленні.

Під час обшуку в затриманої вилучено мобільний телефон, який вона використовувала в розвідувально-підривній діяльності на користь РФ.

Фігурантці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Їй обрано запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави. Фігурантці загрожує довічне позбавлення волі.

Liked the article?
Help us be even more cool!