ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Миколаєві дрон журналістів намагалися збити за допомогою рушниці

24.06.2021, 14:35
Фото Центру журналістських розслідувань
Фото Центру журналістських розслідувань

У Миколаєві біля Глиноземного заводу, який належить російському олігарху Олегу Дерипасці, невідомі намагалися збити з рушниці квадрокоптер журналістів місцевого видання "Центр журналістських розслідувань". Про це повідомив журналіст Ярослав Чепурний.

"Знімаємо сюжет, нікого не чіпаємо, раптом дуже близько чуємо постріл... Потім з'являється і той, хто його здійснив. З рушницею.  Показуємо документи й питаємо, навіщо він стріляв і чи не в наш дрон хотів поцілити. Хлопак каже, що це був не постріл, а запис пострілу. Наче я після АТО не можу розрізнити... Переїхали на другу локацію. На щастя, там уже не стріляли, але копи приїхали нам заважати..." – написав Ярослав Чепурний у Facebook.

Він повідомив, що кореспонденти готували журналістське розслідування про роботу Миколаївського глиноземного заводу. 

Як розповіли у виданні, журналіст і два оператори ЦЖР саме працювали на території колишнього профілакторію заводу, коли почули постріл, після якого побачили трьох чоловіків. У ЗМІ вважають, що вони намагалися збити квадрокоптер. Один з чоловіків підійшов до журналістів, проте заперечив, що стріляв по дрону, і заявив, що то був лише запис пострілу.

"Ми вважаємо, що чоловіки, які перешкоджали зйомці, можуть мати відношення до МГЗ, але стверджувати не будемо", – заявили в Центрі журналістських розслідувань.

Окрім того, за словами журналістів, поліцейські сказали їм, що знімати поряд із заводом не можна без дозволу МГЗ.

Ярослав Чепурний повідомив, що після його публікації у соцмережі з ним зв’язалися представники поліції і сказали, що відкрити справу за фактом перешкоджання журналістській діяльності не вдасться, оскільки команда таки зняла сюжет. Проте в Нацполіції пообіцяли перевірити дії правоохоронців.

Liked the article?
Help us be even more cool!