ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Миколаєві до 11 років ув'язнення засудили коригувальницю російських ракетних ударів по лікарнях

24.03.2023, 18:00
Фото – depositphoto / Ivankmit / ZN.ua
Фото – depositphoto / Ivankmit / ZN.ua

Заводський районний суд Миколаєва засудив до 11 років ув'язнення коригувальницю російських ракетних ударів по лікарнях у Миколаєві. Про це повідомляється на сайті Служби безпеки України.

За даними СБУ, саме за її наведенням окупанти завдали ракетних ударів по чотирьох інфраструктурних об’єктах у Миколаєві. Серед них – місцеві лікарні.

Жінку затримали в регіоні в липні минулого року. За даними слідства, ворожою інформаторкою є місцева жителька, колишня посадовиця оборонного підприємства, що підтримала повномасштабне вторгнення РФ.

“Свої деструктивні погляди активно поширювала в прокремлівських телеграм-каналах у вигляді дописів та коментарів. Таким чином вона потрапила в поле зору російської спецслужби, яка залучила жінку до співпраці через адміністратора одного з підконтрольних пабліків. За вказівкою ворога його поплічниця збирала інформацію про місця розташування об’єктів військової та критичної інфраструктури на території регіону. Отримані дані передавала агресору у вигляді відміток на електронних картах та фотографій з прив’язкою до місцевості”, – повідомляє СБУ.

Під час обшуків у фігурантки виявлено мобільний телефон, який вона використовувала для своєї діяльності.

На підставі зібраних доказів суд визнав її винною за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про скерування, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів до України, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану);
  • ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників, вчинені службовою особою).

Як повідомляв ІМІ, у березні 2023 року Служба безпеки України затримала місцеву жительку, яка коригувала російські ракетні удари по Миколаєву.

Liked the article?
Help us be even more cool!