ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Миколаєві журналісту НікВесті завадили поставити запитання Порошенку

28.08.2018, 14:49
Фото - скріншот з відео Івана Казори

27 серпня в Миколаєві під час візиту Президента України Петра Порошенка на державне підприємство “Зоря-Машпроект” журналісту місцевого видання “НикВести” Івану Казорі не дали змоги поставити запитання главі держави. Про це журналіст повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Він каже, що підійшов до Порошенка та спитав його, “як справи з виконанням даних ним обіцянок кілька місяців тому”. Казора пояснює, що йдеться про кошти, які Порошенко нібито обіцяв виділити на реконструкцію Соборної площі Миколаєва, ремонт центрального стадіону Миколаєва, а також ремонт доріг.

“Не встиг я поставити запитання, коли ми побачимо виконання цих обіцянок, Петро Порошенко схопив мікрофон і силою опустив його вниз, продовжуючи утримувати в руці, – так, щоб не було чутно, що він мені каже. А сказав він таке: “Ти вийдеш, я тобі розповім”, – написав журналіст.

Також Казора повідомив, що його відштовхнув від президента голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко, який також був на зустрічі.

Журналіст опублікував відео інциденту.

Виданню журналіст повідомив, що не звертатиметься до правоохоронців через інцидент.

“Я не збираюся подавати заяву в поліцію щодо президента тільки для того, щоб влаштувати скандал. Зараз я консультуюся з юристами, наскільки це доцільно і чи є в даному випадку ознаки правопорушення. На даний момент у мене немає мети подати заяву тільки для того, щоб подати і заявити про це”, – пояснив журналіст.

Медіа-юрист Центру демократії і верховенства права Ігор Розкладай вважає, що в цьому випадку не йдеться про перешкоджання журналістській діяльності. “Ситуація на грані, але я не бачу перешкоджання”, – сказав він.

Медіа-юристка Інституту розвитку регіональної преси Людмила Панкратова також не вбачає перешкоджання.

“Двічі переглянула відео. Я не вбачаю складу злочину, передбаченого ст. 171 КК – "Перешкоджання законній професійній діяльності журналіста". Так, журналіст має право ставити запитання, але посадова особа не зобов’язана відповідати на ці запитання (якщо це не інформаційний запит, оформлений саме як запит). У цьому випадку президент не відповідає на запитання або відповідає неповно”, – прокоментувала вона.

Медіа-юрист Інститут масової інформації Роман Головенко також вважає, що в цьому випадку не йде мова про перешкоджання: “В цьому епізоді явного перешкоджання немає”.

Видання намагається отримати коментар від Адміністрації Президента України.

Liked the article?
Help us be even more cool!