ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У миколаївських журналістів вимагають не питати Зеленського про аеропорт

17.07.2019, 13:08
Фото - faktor.te.ua

Журналісти з Миколаєва Андрій Лохматов та Тетяна Локацька отримали телефонні дзвінки з вимогою не ставити Президенту України Володимиру Зеленському запитання щодо діяльності скандального миколаївського аеропорту.

Така вимога надійшла журналістам напередодні візиту президента до Миколаєва 17 липня.

На своїй сторінці у фейсбуці Андрій Лохматов повідомив, що 16 липня йому дзвонили з невідомого номера телефону.

“Дзвонить незнайомий номер (ну хоч би вже з телефону-автомата, а то ніякої романтики).

- Алло, Андрій, вам зручно зараз говорити?

- Так.

- У вас завтра зустріч у Миколаєві... (думаю, не буду перебивати, що навряд чи я встигну)... У мене наполегливе прохання не ставити ніяких питань і не піднімати взагалі питання про аеропорт, щоб ми з вами не зустрічалися і не поверталися до цього питання. Я сподіваюся, ви мене правильно зрозуміли, до побачення”, - передав суть розмови Андрій Лохматов.

Аналогічна розмова сталася і у журналістки Тетяни Локацької, про що вона також повідомила у фейсбуці.

“Тільки вчора говорили про те, що журналістам загрози були, є і будуть. Сиджу пишу заяву. Сьогодні ввечері дзвінок мені з невідомого номера:

- Ало, Тетяна?

- Так, я вас слухаю, хто це?

- Я поки не буду представлятися. Завтра зустріч і буде президент, наполеглива рекомендація - не піднімати питання по аеропорту, щоб мені не довелося представлятися і зустрічатися з вами в інший час і в іншому місці.

- Дякую, я взагалі не збиралася завтра піднімати це питання, але тепер обов'язково підніму. До побачення”, - написала Тетяна Локацька.

Як зазначив Андрій Лохматов в коментарі представниці ІМІ у Миколаївській області, він не виключає, що отримані ним і Локацькою телефонні дзвінки є або погрозою, або провокацією.

“Подзвонила людина ввечері з невідомого номера телефону. Запитала, чи можу я говорити, я сказав, що так. І далі, таке відчуття, що він просто зачитав цей текст, наче не казав від себе, а читав. А враховуючи те, що і мені, і Тетяні Локацькій казали однаковими формулюваннями - то у нас є підозра, що людина, яка дзвонила, мала просто підготовлений текст для нас двох. Питання лише, навіщо телефонувати з відкритого номеру. Ми не виключаємо, що це або дійсно погрози з небажанням, щоб незручна для когось тема не була піднята при Президентові, або це якась провокація з невідомою для нас метою”, - розповів журналіст.

В коментарі ІМІ Тетяна Локацька повідомила, що вона і Андрій Лохматов звернулися з заявами щодо цього інциденту до поліції. Ці дзвінки вони пов’язують з журналістською діяльністю, зокрема щодо розслідувань про миколаївський аеропорт.

“Друзі пробували телефонувати на цей номер, кажуть, що цей чоловік відповідає навіть. Це не відключений номер, його пробивали, що він чиїмось ім’ям підписаний. Але то хай вже поліція розбирається. У нас декілька версій, хто це може бути - як провокатори, так і ні. Але виглядає як погроза, тому ми звернулися до поліції, щоб не було потім запитань, чого ви мовчали. Далі подивимось, як поліція, знайде когось чи самі знайдемо. Але це саме пов’язано з журналістською діяльністю, тому що до аеропорту ми долучались як журналісти”, - зазначила в коментарі Тетяна Локацька.

Liked the article?
Help us be even more cool!