ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Миколаєві з комунального приміщення виселяють Коледж преси та телебачення, у якого закінчився термін оренди

03.07.2019, 15:38

Міська влада Миколаєва вимагає від ТОВ “Коледж преси та телебачення” (позивні “Студентське радіо новин”) звільнити приміщення, які компанія орендує в Управління освіти міськради у зв'язку з закінченням 30 червня 2019 року дії договору оренди, повідомляє «НикВести».

Так, 3 липня представники Департаменту внутрішнього фінансового контролю, нагляду та протидії корупції разом з представниками міського управління освіти відвідали компанію з вимогою звільнити приміщення.

Представнику коледжу - продюсеру телеканалу “ТАК-TV”, що належить навчальному закладу, Вікторії Веселовській були надані відповідні документи.

Начальник відділу попередження та виявлення корупції Департаменту протидії корупції Миколаївської міської ради Володимир Гончаров повідомив, що договір оренди, укладений між коледжом та Управлінням освіти міської ради Миколаєва закінчився ще 30 червня 2019 року, і коледж має звільнити приміщення.

“Договір закінчив свою дію, підстави перебувати в будівлі, яка належить місту у  ТОВ “Коледж преси та телебачення” немає. Ми передали директору документи щодо підтвердження акту повернення майна в міську власність. Ми будемо діяти в рамках правового поля, подивимося, як буде діяти директор”, - розповів журналістам Володимир Гончаров.

Ректор “Коледжу преси та телебачення” та генеральний продюсер телеканалу “ТАК-TV” Гліб Головченко в коментарі представниці ІМІ підтвердив інформацію щодо закінчення строку дії договору оренди, проте зазначив, що веде перемовини щодо його продовження.

“Наша ситуація досить проста. Юридичний аспект питання знаходиться на боці телеканала “ТАК-TV” та Коледжу преси та телебачення. Ми, звичайно, будемо просити колег про підтримку та журналістську солідарність. Тому що, скажімо, виселяти та створювати прецедент виселення засобів масової інформації, я вважаю, це взагалі, особливо в такий період, в якому ми знаходимося зараз  - виборна кампанія, це, м’яко кажучи, некоректно. Все знаходиться в юридичній площині: ми просимо продовжити термін дії договору. Ми здивовані, що замість автоматичного продовження згідно чинного договору, який існує на сьогодні, виникли якісь інші реакції, які сьогодні ми побачили. До сьогодні я вважав, що ця ситуація носить юридичний хаарктер, ми просимо продовжити договір, але чомусь цьому питанню буде надаватися якесь політичне забарвлення, але я до сьогоднішнього ранку не бачив у цьому питанні ніякого політичного забарвлення. Ми вели планову роботу з управлінням освіти про продовження договірних відносин, які ми маємо досить довгий час. І ніяких проблем я не бачив. Я здивований, що звичайний юридичний процес перетворюється у політичний чи резонансний, хоча він мав пройти без будь-яких конфліктів”, - розповів Гліб Головченко.

Ректор Коледжу повідомив, що має намір зустрітися з Миколаївським міським головою Олександром Сєнкевичем аби обговорити дану ситуацію та знайти рішення проблеми.

Телеканал “ТАК-TV” мовить у ефірі з 2005 року. У 2001 канал отримав цифрову ліцензію на мовлення у мультиплексі “Зеонбуду” МХ-5. У квітні цього року Національна рада з питань телебачення та радіомовлення надала телеканалу “ТАК-TV” ліцензію на супутникове мовлення.

Liked the article?
Help us be even more cool!