ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Миколаєві невідомі проникли до офісу, де зберігалися речі "Центру журналістських розслідувань"

04.09.2019, 14:33
Фото – фейсбук Центру журналістських розслідувань

У Миколаєві невідомі виламали двері та проникли до приміщення колишнього офісу редакції видання “Центр журналістських розслідувань”, де досі лежать речі журналістів, та влаштували там безлад.

Про це редакція видання повідомила на своїй сторінці у фейсбуку.

Інцидент стався в колишньому офісі редакції, який видання винаймало в будівлі обласної комунальної власності за адресою вулиця Нікольська, 46. Узимку цього року видання було вимушене залишити приміщення за вимогою обласного управління комунального майна через плани обласної влади продати будівлю. Покидаючи взимку приміщення, журналісти залишили там частину своїх речей, які минулого тижня прийшли забрати.

Проте, як повідомили журналісти, прийшовши 30 серпня до колишньої редакції, вони побачили, що невідомі виламали двері до приміщення, влаштували там безлад та вкрали вентилятор. Крім журналістів, свідком того, що відбулось у приміщенні, стала очільниця обласного управління комунального майна Ольга Відіна.

“Минулої п’ятниці ми прийшли до будівлі на вулиці Нікольській, 46, щоб забрати майно, яке залишилося в приміщенні, яке ми орендували. У присутності чиновниць управління комунального майна Миколаївської ОДА ми виявили, що двері в приміщенні, де було наше майно, зламано. Дивно, але незаконне проникнення в комунальну будівлю стурбувало тільки нас, тоді як чиновниці на чолі з прибулою на місце начальницею управління Ольгою Відіною заявили, що жодних претензій не мають”, – повідомляє “Центр журналістських розслідувань”.

Редакція викликала поліцію на місце події. “Незважаючи на те що там було досить предметів, які можна було вкрасти, нічого, крім вентилятора, не зацікавило тих, хто зламав двері. Дивну цікавість було виявлено до наших документів”, – повідомила редакція.

У “Центрі журналістських розслідувань”, коментуючи інцидент представниці ІМІ, звинувачують у ситуації управління комунального майна Миколаївської облдержадміністрації, яке не забезпечило охорону будівлі.

“У лютому поточного року обласна рада прийняла рішення про приватизацію будівлі на Нікольській, 46, в якому ми орендували приміщення. Відтоді будівля пустувала та не охоронялася, незважаючи на те, що досі знаходиться в комунальній власності і має історичну цінність. До рішення суду наше майно перебувало в одному з приміщень будівлі на Нікольській, 46. Після прийняття рішення про приватизацію цього об'єкта ми вже зауважували, що вхідні двері в будівлю були відкриті, в зв'язку з чим викликали поліцію, яка зафіксувала факти. Тому ми вважаємо, що охорону приміщення не забезпечили відповідальні посадовці”, - повідомили у ЦЖР.

На сьогодні поліцією вже відкрите кримінальне провадження за фактом проникнення до приміщення та крадіжки майна видання.

“30 серпня, коли ми виявили злом дверей в приміщенні, де знаходилося наше майно, ми викликали поліцію, яка зафіксувала факт проникнення і крадіжки, і написали відповідну заяву (крадіжка зі зломом). Сьогодні нам повідомили в поліції, що відкрито кримінальне провадження, інформація про якого внесена до ЄРДР. Складно сказати, чи може це бути пов'язано з журналістською діяльністю нашої організації. За нашими спостереженнями, ті, хто проник в приміщення, особливу увагу приділили документам, які там зберігалися. При цьому зловмисників не притягнула техніка, яка залишалася там (фотоапарати, комп'ютерні деталі, модеми). Ми вважаємо дивним, що пропав тільки вентилятор, який не має великої цінності, тоді як в приміщенні було достатньо предметів, що мають більшу цінність”, - сказали в редакції.

Світлина від Центр журналистских расследований.

Фото – фейсбук Центру журналістських розслідувань

Як повідомляв ІМІ, 9 січня 2019 року начальниця Управління з питань комунальної власності Миколаївської облдержадміністрації Ольга Відіна повідомила, що вони через суд намагаються виселити з будівлі у місті Миколаєві ГО “Миколаївський Центр журналістських розслідувань”. 

У лютому 2019 року журналісти Центру журналістських розслідувань написали заяву до поліції щодо перешкоджання з боку начальниці управління комунального майна Миколаївської обласної державної адміністрації Ольги Відіної потрапити до будівлі, де Центр орендує офіс і зберігає майно.

Liked the article?
Help us be even more cool!