ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У МВС пояснили, хто вважається колаборантом

29.12.2022, 15:40
Фото – Еспресо
Фото – Еспресо

Речниця МВС Альона Матвєєва пояснила, які категорії людей підпадають під визначення "колаборант".

"Колаборація – це свідома діяльність, коли людина в будь-який спосіб співпрацює з окупантами. Колаборантами вважаються ті, хто підтримує російську агресію, займається поширенням російської пропаганди, агітує людей на користь ворога, підтримує або проводить референдуми на окупованих територіях, співпрацює з окупантами для отримання посад або виконує завдання, поставлені окупаційною владою", – пояснила речниця МВС.

За її словами, якщо людина надавала житло окупантам, забезпечувала їжею або передавала інформацію про українських захисників, представників влади або їхнє місце перебування чи інші дані, ці люди будуть притягнені до відповідальності та отримають реальні терміни позбавлення волі – аж до 15 років ув'язнення.

"Якщо людина опинилася в окупації і просто продовжила виконувати свої обов’язки без шкоди для України або під страхом смерті – це не означає, що вона колаборант. У кожному випадку правоохоронці прийматимуть відповідні рішення лише після ретельної перевірки всіх обставин і наслідків, до яких призвела співпраця конкретного громадянина з окупантами", – додала Матвєєва.

Liked the article?
Help us be even more cool!