ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Москві журналіста забрали в поліцію за фото з мітингу

03.09.2019, 11:05
Фото – Влад Докшин / "Нова газета"

У Москві поліцейські затримали увечері 2 вересня спеціального кореспондента “Нової газети” та муніципального депутата Іллю Азара. Його відпустили з відділку поліції після складання протоколу, повідомляє “Нова газета”.

Азара затримали близько 21:00 у його будинку, коли він вийшов покурити на майданчик. 

Затримання пояснили протоколом за повторне порушення правил масових акцій, який склали за ходу 31 серпня (ч. 8 ст. 20.2 КоАП).

“Прямо в домашньому одязі і капцях повели в машину. Те, що вдома залишилася одна дитина, якій немає і двох років, їх не хвилює”, – написав він. 

Адвокат Тетяна Молоканова вимагала від прокуратури перевірити поліцейських, які залишили дитину Азара одну в квартирі.

Протокол на журналіста склали за фотографію з ходи 31 серпня за статтею, яка передбачає штраф до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до 30 діб (ч. 8 ст. 20.2 КоАП). 

Після того як його доставили у відділення, там оголосили план “Фортеця”, через що туди довгий час не пускали адвоката журналіста Михайла Бірюкова, голову редакційної ради “Нової газети” і члена громадської ради при МВС Дмитра Муратова, а також кандидата в депутати Мосміськдуми, проректора ВШЕ Валерія Касамара.

Як нагадує видання, 31 серпня в центрі Москви відбувся мітинг проти політичних репресій.
Liked the article?
Help us be even more cool!