ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Москві загинув пропагандист Сергій Доренко

10.05.2019, 11:03
Фото - ridus.ru

У Москві 9 травня після дорожньо-транспортної пригоди помер російський пропагандист, відомий своїми українофобськими висловлюваннями, головний редактор радіостанції “Говорить Москва” Сергій Доренко. Про це повідомляє Ліга з посиланням на ТАСС.

“Доренко їхав на мотоциклі центром міста, йому стало погано із серцем. Він упав з мотоцикла. Перехожі викликали швидку, але лікарі врятувати його не змогли”, – повідомив співрозмовник агентства в медичних службах.

Сергію Доренку було 59 років.

Як пише Ліга, в одному зі своїх відео Сергій Доренко заявляв, що Росії “потрібен Київ”, хаос і розруха в Україні, “народні повстання в поясі від Харкова до Одеси”. А на чолі терористів у Донецьку “потрібно поставити чеченця, який вміє воювати”.

Доренко підтримував російську анексію Криму і конфлікт на Донбасі, повідомляє ВВС.“Зрозуміло, що Луганськ – це наша земля, – казав він в інтерв'ю російським ЗМІ навесні 2014 року, – І з якого дива йому ставати натівської територією?.. Ми докотилися до того, що землю мого діда забере НАТО. Ні, хлопці, ось цього не буде точно. Ми били і будемо бити тут завжди. Нехай ви амбали і чемпіони світу з боротьби, але це наша земля, ми вас ножичками поріжемо тут по-любому. Вам тут нема чого робити… І американці, які входять до Луганська, Донецька і Харкова, повинні розуміти, що це моя земля. І я стільки, скільки захочу, стільки кочергою буду ворушити у них у дупі”.Трохи пізніше Доренко казав, що завдяки Криму росіяни відчули себе єдиними і що він об'єднав їх навколо російської ідеї. “Крим дав зрозуміти, що об нас не можна витирати ноги. За це також дякуємо сходу України”, – говорив він.Проте в усьому іншому Крим приніс купу проблем, визнавав журналіст.“Ми повинні перебодати, задовбати Сполучені Штати, щоб вони віддали нам нарешті контроль над всією Україною. Як це велося зі століть, як це і має бути. Увага: не над Кримом. Крим – це взагалі Росія. Не над сходом України. Над всією Україною. Штати мають зламатися і віддати нам Україну”.

За інформацією ВВС, Сергій Доренко народився в 1959 році в Керчі, пізніше переїхав до Москви, де в 1982 році закінчив Російський університет дружби народів.

Він був політичним оглядачем холдингу ВДТРК, працював ведучим програми “Вести”, вів програми “Новини”, “Час” на Першому каналі, а також співпрацював з телеканалом "НТВ".

У 2000 році його було відсторонено від ефірів на ОРТ після випуску “Авторської програми Сергія Доренка” про катастрофу з підводним човном “Курськ”.

У 2000-х роках працював на радіо “Ехо Москви”, був головним редактором радіостанцій “Руська служба новин” та “Говорить Москва”.

Liked the article?
Help us be even more cool!