ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Москві слідчі викликають журналіста Сергія Лойка через "Правий сектор"

01.02.2017, 13:42

Слідчий відділ Таганського району Слідчого комітету Москви (Росія) викликає фотографа і журналіста Сергія Лойка через “пропаганду “Правого сектору”. Лойко опублікував фотокопію документа на сторінці у Facebook, повідомляє Радіо Свобода.

Слідчий відділ Таганського району Слідчого комітету Москви розглядає звернення депутата Ради депутатів муніципального округу Якіманка Москви Дмитра Захарова щодо демонстрації на виставці “Прямий погляд” робіт Сергія Лойка та Олександра Васюковича, в яких є, на думку заявника, “пропаганда забороненої в Росії організації “Правий сектор”.

Згідно з документом, Лойка викликають у слідчий відділ 16 лютого для отримання письмових пояснень.

Світлина від Sergei Loiko.

Журналіст Сергій Лойко, який співпрацює з західними ЗМІ, працював у зоні бойових дій на Донбасі, зокрема, в Донецькому аеропорту. Крім того, він опублікував книгу “Аеропорт”.

У січні 2015 року Міністерство юстиції Росії внесло до списку заборонених на території цієї країни 5 українських організацій, серед яких “Правий сектор”, УНА-УНСО та УПА.

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські “добровольці”. За даними ООН, за час конфлікту загинули близько 10 тисяч людей.

Фото - з Фейсбук Сергія Лойка, Новое время

Liked the article?
Help us be even more cool!