ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Москві поліція на декілька годин затримала журналіста УНІАН Романа Цимбалюка і оператора 1+1

22.03.2017, 10:48

У Москві 21 березня поліція на декілька годин затримала кореспондента УНІАН у РФ Романа Цимбалюка, оператора телеканалу 1+1 Микиту Бородіна та аспіранта історичного факультету МДУ Захара Сарапулова, який 18 березня, в день анексії Криму, вивісив на балконі прапор України. Про це УНІАН повідомив Роман Цимбалюк.

Як розповів Цимбалюк, їх затримали після того, як вони записали інтерв'ю із Сарапуловим.

“Після того, як ми записали інтерв'ю, Захар дістав прапор України, і ми його теж зняли. Після чого під'їхала поліція і почала перевіряти документи. У результаті поліцейські почали говорити, що нібито ми проводили мітинг і, можливо, викрикували якісь гасла, і зараз нас доставили у відділення поліції в будівлі МДУ. Забрали паспорти, акредитації”, - повідомив Цимбалюк.

Журналіст вважає затримання безпідставним. “За російським законодавством, вони не мали права нас затримувати. Ми знімали в громадському місці, на вулиці, практично в сквері, неподалік від оглядового майданчика”, - додав він.

У Міністерстві закордонних справ України назвали затримання журналіста УНІАН у Москві провокацією РФ.

Інформаційне агентство УНІАН назвало неприпустимим затримання своїх співробітників у Російській Федерації і закликало правоохоронні органи РФ діяти в рамках російського правового поля і російської Конституції і припинити незаконні дії щодо співробітників УНІАН.

Як розповів Цимбалюк, після трьох годин перебування у відділенні поліції їх відпустили.

“Протягом трьох годин ми перебували в цьому відділенні поліції. В цей час з кожним окремо провели допит. Сказали, що ми зобов'язані в такій ситуації дати пояснення, що я і зробив. Вони хотіли, щоб це було в письмовій формі, але згідно ст. 51 Конституції РФ я це робити не зобов'язаний, і відмовився. Так написав їм, щоб читали інформаційне агентство УНІАН та дивилися 1+1. Після цього якийсь уповноважений провів зі мною більш щільний допит протягом 10 хвилин. Я його записав, він у мене є на диктофоні”, - додав Цимбалюк.

Фото - УНІАН

Liked the article?
Help us be even more cool!