ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Москві побили колишнього оператора держтелеканалу, який розповів про цензуру

15.01.2020, 15:30
Фото – Courtesy Foto / Радіо Свобода
Фото – Courtesy Foto / Радіо Свобода

У Москві невідомі жорстоко побили колишнього телеоператора Всеросійської державної телевізійної і радіомовної компанії (ВДТРК) Леоніда Кривенкова, який дав кілька інтерв'ю іноземним журналістам про політичну цензуру і корупцію в компанії, повідомляє Радіо Свобода.

Як розповів Кривенков, 11 січня він поїхав кататися на лижах у Кузьмінський парк. Коли він повертався з прогулянки, біля виходу з парку його підстерегли двоє молодих людей із собакою. На Кривенкова накинулися ззаду, повалили на землю і почали бити ногами.

“Нападники кричали: “Гнидо піндосівська, ми навчимо тебе батьківщину любити”, “П'ята колоно, ми вас будемо вбивати”, – розповів Леонід Кривенков. – Мені вдалося схопити одного з нападників за ногу і повалити на землю. В цей момент підбігли перехожі. Побачивши їх, злочинці втекли. Один з них прокричав мені: “Це тобі останнє попередження”.

Наступного дня, 12 січня, він звернувся в травмпункт. Йому діагностували забій грудної клітки і закритий перелом кісток носа. 

Лікарі травмпункту запевнили, що вони негайно самі зв'яжуться з поліцією, передадуть інформацію про напад. Але поліція, за словами Кривенкова, з ним не зв'язалася.

Тому він сам пішов до райвідділу поліції і написав заяву про напад.

Леонідові Кривенкову 61 рік. Він десять років пропрацював телеоператором у студії прямого ефіру, знімав передачі за участю відомих політиків і добре знайомий з правилами ВДТРК. У січні 2019 року в інтерв'ю Радіо Свобода “Раджу телевізор не вмикати” він розповів про відомі випадки фальсифікацій і цензури. Він дав кілька інтерв'ю іноземним журналістам, які працюють у Москві, і брав участь у роботі опозиційного Форуму вільної Росії. У грудні 2019 року інтерв'ю Леоніда Кривенкова увійшло до дайджесту найпопулярніших публікацій року на сайті Радіо Свобода.

Liked the article?
Help us be even more cool!