ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Москві на російського політолога подали до суду за статті для LB.ua

31.10.2017, 12:23
Фото - Facebook Аждар Куртов

На російського політолога Олександра Ситіна подали в суд за публікацію його двох статей на українському сайті LB.ua. Про це повідомляється на сайті видання.

Одна з них називається “Терористично-деструктивна роль Росії у світовому суспільстві”, а друга стаття – “Як реагувати на деструктивну діяльність РФ”.

У них йдеться про деструктивні дії РФ на міжнародній арені, зокрема з підтримання терористичних організацій у різних куточках світу.

Автор позову - головний редактор порталу Politrussia.com Руслан Осташко - заявив, що вважає, що ці матеріали ображають його честь і гідність як громадянина, оскільки в них політолог назвав Росію “країною-терористом”.

Також Осташко заявляє, що якщо він підтримує курс влади, то, згідно з міркуваннями Ситіна, теж є “поплічником терористів”. А за “образу честі” він зажадав у суді як відшкодування моральних збитків приблизно 700 тисяч рублів.

Осташко закликав інших росіян, які вважають висловлювання Ситіна образливими, стати співпозивачами в суді.

Адвокат Ситіна Віолетта Волкова написала у своєму Твіттері, що категорично не підтримує політичну позицію Олександра Ситіна, яку він висловлює публічно: “Ми з ним політичні противники”. При цьому вважає позов Осташка безперспективним.

За підсумками попереднього слухання, яке відбулося 30 жовтня, судове засідання призначено на 28 листопада на 12:00.

Liked the article?
Help us be even more cool!