ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістку "Української правди" затримали у Москві на акції, присвяченій Надії Савченко

11.05.2015, 21:41

11 травня у Москві на акції #FreeSavchenko під СІЗО "Матроська тішіна" поліція затримала журналістку “Української правди” Анастасію Рінгіс. Про це журналістка повідомила телефоном з автозаку, куди її та ще п'ятьох учасників акції забрала поліція, повідомляє видання.

"Жодних гасел я не викрикувала, плакатів не тримала. Затримали просто так", - зазначила журналіст. Причини затримання їй також не повідомили.

В ефірі 5 каналу адвокат Савченко Марк Фейгін заявив, що Анастасія Рінгіс могла бути затримана поліцією "як випадковий свідок акції".

"Вона брала у мене інтерв'ю, могла дізнатися про цю акцію і познайомитися з її учасниками. Тож скоріш за все, вона могла бути затримана як випадковий свідок", - зазначив Фейгін.

Затриманих відвезли у відділок поліції у Сокольниках. Згодом журналістку відпустили з відділку.

Як розповіла Рінгіс, у відділку поліцію з нею провели "бесіду" про участь у подібних акціїях та зауважили, що вона дарма тримала в руках український прапор.

"Складали протокол (про порушення), попри те, що у мене було журналістське посвідчення і всі знали, що я  не учасник акції, а висвітлюю її.  ... Попередили, що якщо буду й далі висвітлювати якісь акції в РФ, маю дотримуватися (місцевих) правил (участі в акціях)", - зазначила вона.

На акції у Москві під СІЗО "Матроська тішіна", де утримується незаконно ув'язнена Надія Савченко, активісти проводили акцію на підтримку української льотчиці. У ході акції було затримано 8 учасників заходу.

Liked the article?
Help us be even more cool!