ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Молдові затримали угруповання, яке готувало власну "Новоросію"

26.11.2015, 11:47

Правоохоронні органи Молдови затримали 11 членів злочинного угруповання, яке планувало дестабілізувати ситуацію шляхом створення на півночі країни чергової “Новоросії” - так званої “Бессарабської республіки”. Про це повідомили у прокуратурі міста Бельци, повідомляє Укрінформ.

Спочатку планувалося дестабілізувати ситуацію на півночі Молдови, потім - у Гагаузькій автономії на півдні країни, щоб згодом розширити свою злочинну діяльність у Одеській області України.

«Згідно з попередніми матеріалами слідства, члени злочинного угруповання планували атакувати державні інститути, «засудивши» до смерті прокурорів, суддів і поліцейських. Потім вони мали намір створити нову республіку – Бесарабську, так звану «Новоросію», - зазначив прокурор міста Бельци Віорел Туряк.

За словами голови парламентської Комісії з національної безпеки, оборони і громадського порядку В'ячеслава Унтіле, метою угруповання був також збір зброї для подальших атак на державні інститути і пенітенціарні заклади для звільнення злочинців з в'язниць.

Відомо також, що під час обшуків, які проводилися за 15 адресами на півночі Молдови, в будинках затриманих було знайдено велику кількість вогнепальної зброї і боєприпасів.

Як повідомив начальник Головного інспекторату поліції Молдови Георге Кавкалюк, один з членів угруповання родом з Донецької області.

Всі затримані раніше були судимі за особливо тяжкі злочини. Якщо їх провину буде доведено, їм загрожує довічне тюремне ув’язнення.

Liked the article?
Help us be even more cool!