ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Молдові закон про заборону російських передач визнали конституційним

05.06.2018, 10:49
Фото - Фокус

Конституційний суд Молдови на засіданні відхилив запит президента держави Ігоря Додона і визнав конституційним закон про заборону на трансляцію російських новинних передач. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на місцеве видання Realitatea.

“Необхідність внесення поправок до кодексу виникла через потребу накласти певні обмеження на трансляції зарубіжних інформаційно-аналітичних передач, під час виробництва яких не враховуються міжнародні стандарти, як це передбачено Європейською конвенцією”, - сказали представники уряду.

Нагадаємо, на початку грудня 2017 року парламент Молдови ухвалив законопроект про боротьбу з “іноземною пропагандою”, однак президент країни Ігор Додон його відхилив. Після цього в кінці грудня закон ухвалили повторно.

4 січня 2018 року Додон попросив Конституційний суд перевірити законність прийнятих поправок, оскільки, на його думку, вони суперечили принципам демократії.

У жовтні 2017 року Ігор Додон заявив, що уряд і парламент Молдови “контролюються країнами Заходу”. Тоді він запевняв, що не підпише жодного антиросійського закону. Це, зокрема, стосувалося і законопроекту про заборону трансляції російських новинних та інформаційно-аналітичних передач на території Молдови.

Liked the article?
Help us be even more cool!