ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Молдові радіостанція отримала попередження через неправильну інформацію про георгіївську стрічку

15.06.2023, 12:07
Фото – mariupolrada.gov.ua
Фото – mariupolrada.gov.ua

У Молдові Рада телерадіо (СТР) оголосила публічне попередження радіостанції Orhei FM за поширення суб'єктивної та некоректної інформації про носіння 9 травня георгіївської стрічки. Також у раді відзначили звинувачення радіостанції на адресу влади, наголосивши, що вони не обґрунтовані, повідомляє NewsMaker.

За інформацією СТР, радіостанція Orhei FM отримала попередження за випуск новин від 5 травня 2023 року. Як розповіли в раді, ведучий радіостанції заявив, що, "незважаючи на рішення Конституційного суду, влада зберегла всі обмеження, впроваджені минулого року щодо георгіївської стрічки та символів Z і V".

На думку ради, такі коментарі "можуть сформувати помилкову думку про подію, що становить суспільний інтерес", а ведучий не був неупередженим, звинувачуючи владу в порушенні ухвали Конституційного суду.

У виданні нагадали, що у 2022 році парламентська більшість Молдови внесла до законодавства покарання за виготовлення, розповсюдження та носіння символів військової агресії, зокрема й георгіївської стрічки. Партія соціалістів тоді звернулася до КС, який через рік ухвалив рішення.

Конституційний суд (КС) 11 квітня визнав конституційною заборону георгіївської стрічки й символів Z та V, але тільки якщо їх використовують для виправдання чи прославлення військової агресії чи злочинів проти людяності. Тобто КС частково задовольнив звернення депутатів-соціалістів, які попросили перевірити конституційність заборони.

Пізніше голова Генінспекторату поліції Віорел Чернеуцану заявив, що за носіння георгіївської стрічки 9 травня штрафуватимуть.

Liked the article?
Help us be even more cool!