ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Мін'юсті не побачили корупції у призначенні племінниці Кулиняка шеф-редактором "Української культури"

17.05.2012, 06:27
Перший заступник міністра юстиції Інна Ємельянова не побачила корупції у призначенні шеф-редактором журналу "Українська культура" племінниці міністра культури Михайла Кулиняка Оксани Гайдук, яка у цьому році закінчує Інститут журналістики. Про це Ємельянова заявила, відповідаючи на запитання журналістів про те, чи немає тут конфлікту інтересів, що суперечить закону про корупцію, повідомляє Укрінформ.

"Чи є конфлікт інтересів? Я б хотіла нагадати, що закон про корупцію вимагає прийняття окремого законодавчого акту, який має розкрити поняття "конфлікт інтересів". Закон вимагає обов'язкової і прямої залежності. В даному випадку я її не бачу", - сказала вона.

При цьому Ємельянова зазначила, що не хоче надавати оцінку цьому факту і висловила сподівання, що перед призначенням племінниці Кулиняка відбувся конкурсний відбір.

Нагадаємо, Верховна Рада у квітні 2011 року ухвалила новий закон "Про засади запобігання і протидії корупції", у ч.1, ст. 9 якого йдеться про те, що особи, які займають посади держслужбовців, не можуть мати у безпосередньому підпорядкуванні близьких їм осіб або бути безпосередньо підпорядкованими у зв'язку з виконанням повноважень близьким їм особам.

У разі виникнення обставин, що порушують вимоги частини першої цієї статті, відповідні особи, близькі їм особи вживають заходів щодо усунення таких обставин у 15-тиденний строк. Якщо в зазначений строк ці обставини добровільно не усунуто, відповідні особи або близькі їм особи в місячний строк з моменту виникнення обставин підлягають переведенню в установленому порядку на іншу посаду, що виключає безпосереднє підпорядкування. У разі неможливості такого переведення особа, яка перебуває у підпорядкуванні, підлягає звільненню із займаної посади, зазначається в документі.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!