ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Мінветі заперечують, що Рада вимагає розглянути відставку Лапутіної

У Міністерстві в справах ветеранів України заперечують, що Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів ухвалив рішення про "направлення звернення до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо неефективного управління та необхідності розгляду відставки чинного Міністра у справах ветеранів".

Про це йдеться на Facebook-сторінці міністерства.

"Доводимо до відома, що дана інформація не відповідає дійсності", – наголосили в Мінветеранів.

Там пояснили, що 5 грудня 2023 року на засіданні комітет заслухав звіт про діяльність Міністерства в справах ветеранів України протягом 2021–2023 років.

Але ані офіційні ресурси Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, ані його члени, ані Міністерство в справах ветеранів України не повідомляли публічно про подібне рішення комітету, наголосили у відомстві.

"В інформаційному просторі відсутній будь-який офіційний документ комітету чи Мінветеранів, який би містив інформацію про таке рішення. Джерело інформації, на яке посилаються в публікаціях, не оприлюднило жодних підтверджень достовірності такої інформації та не має відношення до комітету", додали у Мінветеранів.

Міністерство звернулося до медіа з проханням виправити вже опубліковані текстові матеріали, а саме вилучити інформацію про те, що Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів ухвалив рішення про скерування звернення до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо неефективного управління та необхідності розгляду відставки чинного міністра в справах ветеранів України.

"У разі неможливості внесення корективів просимо видалити весь матеріал або його частину, що містить недостовірну інформацію", – зауважили в міністерстві.

Зауважимо, що Громадська рада при Міністерстві в справах ветеранів України 7 грудня 2023 року закликала міністерку Юлію Лапутіну піти з посади.

"Пані Міністерко, ви маєте піти з цієї посади. Тому що ви некомпетентна", зазначив голова Дмитро Шатровський.

Серед причин, через які Лапутіна має піти з посади, Громадська рада називає неефективне використання державних грошей, відсутність взаємодії з експертами, громадськими організаціями та ветеранською спільнотою, впровадження пілотних та експериментальних проєктів без належної підготовки та аналізу проблем.

Liked the article?
Help us be even more cool!