ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Мінську міліція провела обшуки в офісах "Белсату"

31.03.2017, 13:35

У Мінську (Білорусь) сьогодні правоохоронці проводять обшук в офісах телеканалу “Белсат”, вилучено техніку каналу. Про це повідомляється на сайті телеканалу.

Міліція Мінська заявляє, що правоохоронці проводять перевірку за фактом “незаконного використання товарного знака”.

“В результаті злагоджених перевірочних заходів співробітники міліції встановили коло осіб, які використовують вказаний товарний знак, порушуючи ст. 9.21 КоАП. Для проведення необхідних процесуальних дій за місцем їх перебування здійснили вилучення аудіо- та відеотехніки, комп'ютерного обладнання”, - повідомляє прес-служба мінської міліції.

Водночас керівник відділу інформаційних програм “Белсату” Олексій Дикавицький пов'язує обшуки з активним висвітленням в ефірі і на сайті телеканалу акцій протесту проти Декрету №3 і розгону Дня Волі. “Це розлютило владу, тому що ми ще маємо такий важіль і можливості вивести “картинку” на екран, а не тільки показати в інтернеті. Тепер влада намагається обмежити інформацію про протести. Перші симптоми цього ми бачили ще в першій половині березня, коли почали затримувати наших журналістів. “Белсат” готовий до таких дій. Новини на нашому телеканалі будуть виходити, незважаючи ні на що”, - підкреслив Дикавицький.

Прес-секретар “Білоруської асоціації журналістів” Борис Горецький вважає такі події “точковими репресіями щодо “Белсату”. “Я думаю, що це через онлайн-трансляції, які “Белсат” успішно робить і дозволяє бачити все в прямому ефірі”, - сказав він.

Оператора Олександра Любенчука, який був в одному з офісів телеканалу, затримали і повезли до Первомайського РВВС.

Телеканал нагадує, що у вересні 2014 року Верховний суд задовольнив позов Андрія Белякова і заборонив телеканалу використовувати назву, товарний знак “Белсат ТБ” при трансляції на територію Білорусі та на веб-сторінці.

З позовом проти “Белсату” виступив Андрій Беляков з фірми “БЕЛСАТплюс”. Він вимагав заборони використання товарного знака “Белсат ТБ” нібито через те, що люди асоціюють товарний знак його підприємства з телеканалом “Белсат”.

Liked the article?
Help us be even more cool!