ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Мінську міліція затримала близько 30 журналістів, відпустили не всіх

28.08.2020, 10:19
Масове затримання журналістів у Мінську, фото – скриншот з відео TUT.by
Масове затримання журналістів у Мінську, фото – скриншот з відео TUT.by

У Мінську (Білорусь) 27 серпня міліція затримала близько 30 журналістів, які готувалися висвітлювати акцію протесту, повідомляє TUT.by.

Частину журналістів затримали на площі Свободи, іншу – на площі Незалежності.

У МВС Білорусі заявили, що журналісти не затримані, а доставлені в Жовтневий РВВС міста Мінська для перевірки документів, яка підтверджує законність їхньої професійної діяльності. 

Журналістів посадили в мікроавтобус і відвезли в невідомому напрямку “для перевірки документів”.

Серед затриманих – журналісти TUT.by Станіслав Шаршуков, Вадим Замировський і Олексій Судніков; Уладзь Гридзін, Олег Грузілович, Олександр Дащинський, Андрій Рабчик (Радіо Свобода); Василь Федосенко (Reuters); фотограф Олександр Васюкович, Надія Бужан (“Наша нiва”); Дмитро Ловецкий (AP); Захар Щербаков, Тетяна Коровенкова, Сергій Сацюк (БелаПАН); Катерина Андреєва і Максим Калитовський (“Белсат”); Володимир Костін (Reuters); Сергій Бобильов (ТАСС); Євген Одиноков (РІА Новини); Павло Мартинчик (“Комсомольська правда” в Білорусі); фотограф Євген Ерчак, Стів Розенберг (ВВС); Олександра Богуславська (DW); журналісти “Лента.ру” та інші.

Після 20.30 з Жовтневого РВВС почали відпускати журналістів, проте не всіх. Кореспондент TUT.by Станіслав Шаршуков, якого відпустили, розповів, що журналістів викликають по одному, перевіряють документи, просять показати фото. 

У  журналістів забирали фотоапарати, флешки й телефони.

Стосовно журналістки DW Олександри Богуславської розпочали адміністративний процес за ст. 22.9 КпАП, нібито вона працювала без акредитації. Але акредитація МЗС в Олександри є. Також у журналістки забрали телефон.

Liked the article?
Help us be even more cool!