ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Мінську біля КДБ затримали журналістів

28.07.2020, 17:00
Фото - tut.by
Фото - tut.by

У Мінську (Білорусь) міліція затримала кількох журналістів біля будівлі Комітету держбезпеки для “перевірки документів”. Про це повідомляє TUT.BY, одну з кореспонденток якого також затримали.

Журналісти очікували під будівлею КДБ представників штабу Віктора Бабарика, який є конкурентом Олександра Лукашенка на президентських виборах.

Співробітники міліції заявили, що вони везуть журналістів для перевірки їхніх посвідчень. 

Серед затриманих - журналістка TUT.BY Олена Толкачова, журналісти телеканалу “Белсат” Галина Абакунчік, Катерина Андрєєва, Антон Селицький, Ігор Ілляш, фотокореспондентка агентства ТАСС в Мінську Наталія Федосенко, журналісти Reuters.

Офіційна представниця МВС Ольга Чемоданова повідомила, що акредитовані журналісти після перевірки документів будуть відпущені.

Через кілька хвилин після обіцянки МВС в редакцію видання зателефонувала кореспондентка TUT.BY Олена Толкачова, яка розповіла, що всіх затриманих журналістів відпустили.

“Нас затримував ОМОН, везли нас на двох мікроавтобусах. Всіх привезли в Заводське РУВС, нами займався заступник начальника міліції громадської безпеки, Сергій Варейко. Йому зателефонував якийсь генерал, після розмови з ним, і перевірки документів нас відпустили”, - розповіла вона.

Як повідомляв ІМІ, в кінці липня у Білорусі суд заарештував ще на 15 діб відомого блогера Сергія Тихановського, дружина якого змагається за посаду президента країни.

Liked the article?
Help us be even more cool!