ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Миколаєві суд зобов'язав поліцію надати журналісту список ПІБ всіх співробітників

11.10.2016, 18:58

Суддя Миколаївського окружного адміністративного суду Володимир Біоносенко визнав неправомірними дії Головного управління Національної поліції в Миколаївській області та заступника начальника цього відомства Євгена Ковтуна в тому, що вони відмовили кореспонденту інтернет-видання "Преступности.НЕТ" Андрію Лохматову у наданні повного списку прізвищ та імен всіх співробітників миколаївської поліції. Таке рішення суд ухвалив 21 вересня, повідомляє кореспондент ІМІ в Миколаївській області.

В липні 2016 року полковник Євген Ковтун у відповідь на інформаційний запит кореспондента Андрія Лохматова замість списку всіх співробітників Головного управління Національної поліції в Миколаївській області надав список прізвищ і посад тільки керівників структурних та територіальних підрозділів миколаївської поліції. На думку Ковтуна, інша інформація має обмежений доступ.

У відповідь на це журналіст подав позов до суду, в якому вимагав визнати протиправними дії Євгена Ковтуна і всього ГУ НП в Миколаївській області та зобов'язати їх виконати норму Закону України "Про доступ до публічної інформації" та надати запитувану публічну інформацію.

Суд ухвалив, що дії Головного управління Національної поліції в Миколаївській області та особисто полковника Євгена Ковтуна є протиправними, і зобов'язав поліцію надати повний список всіх співробітників миколаївської поліції за винятком тільки тих, хто займає посади, перебування на яких становить державну таємницю.

Як повідомляв ІМІ, Головне управління Національної поліції у Миколаївській області відмовилось назвати кореспонденту інтернет-видання “Преступности.НЕТ” Андрію Лохматову прізвища та імена всіх співробітників миколаївської поліції.

Так, журналіст направив на адресу ГУ Нацполіції в Миколаївській області інформаційний запит, в якому просив надати йому список всіх співробітників структурних та територіальних підрозділів миколаївської поліції. У відповідь тимчасово виконуючий обов'язки заступника начальника управління Євген Ковтун надав йому імена лише керівників цих підрозділів.

Liked the article?
Help us be even more cool!