ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Миколаєві сепаратисти облили зеленкою журналіста Преступности.НЕТ

10.04.2014, 10:37

Увечері 9 квітня у Миколаєві проросійські активісти напали на кореспондента інтернет-видання Преступности.НЕТ Олексія Дроздова і облили його зеленкою. Про це Дроздов розповів ІМІ.

За його словами, він висвітлював мітинг проросійських активістів, які щовечора збираються на 18 годину на площі Леніна.

“Виступали люди. Я спілкувався з оператором “Інтера”. Вийшов на імпровізовану сцену один чоловік, який брав участь у штурмі ОДА, він найактивніший, ми на сайті викладали фото, як він розмахував російським прапором. Побачив мене і підійшов, запитав мене, чи не з Преступности.Нет я”, - розповів Дроздов.

Коли журналіст відповів ствердно, що він з цього видання, активіст покликав інших мітингувальників, які оточили Дроздова.

За словами Дроздова, його почали штовхати, декілька разів вдарили по ногах. При цьому били його по ногах жінки років 40-50. А облив його зеленкою, уточнив журналіст, чоловік років 50.

Крім того, Дроздов уточнив, що проросійські мітингувальники не люблять українські ЗМІ, зокрема, Преступности.НЕТ, бо “ви про нас погано написали”.

При цьому міліціонери, зазначає Преступности.НЕТ, просто спостерігали за інцидентом, поки Дроздов сам не попросив їх про допомогу.

“Співробітники колишнього “Беркута” вишикувалися переді мною обличчям до цих людей, після чого чоловік середніх років у чорній куртці ззаду облив мене зеленкою і зник. Решта продовжували агресивні випади в мою сторону”, - розповів Олексій.

Коли Дроздов запитав у міліціонерів, чому вони поводяться так пасивно, один з міліціонерів заявив: “А що ти хотів…”.

Згодом кореспонденту вже ж таки вдалося вибратися з натовпу і залишити площу, після чого він викликав наряд міліції і написав заяву за статтею 171 Кримінального кодексу України (Перешкоджання законній професійній діяльності журналіста). При цьому одному з членів слідчо-оперативної групи не вдалося взяти пояснення у нападників, оскільки люди почали кричати, що ніхто журналіста не чіпав, а його, навпаки, навіть захищали, зазанчає видання. “Та все безкровно обійшлося”, - сказав міліціонерові один з учасників проросійської акції на площі Леніна.

Крім того, зазначає видання, 9 квітня проросійськи налаштовані активісти, які виступали на захист кандидата в президенти Олега Царьова, який відвідував Миколаїв, напали на редактора телеканалу “НІС-ТВ” Юрій Любаров, який повідомив про це на своїй сторінці у Facebook. Він написав, що жінки відібрали у нього мобільний телефон.

“Вихопивши у мене з рук телефон і обізвавши мене фашистом, бандерівцем, продажним журналістом і проституткою, фурії пообіцяли відбити мені голову, відірвати її і іншу єгипетську кару, включаючи розбити скло у моєму джипові (?!), у якому я розсікаю (?!) по місту і заважаю їздити маршруткам (?!)”, - написав він, додавши, що міліція повернула йому телефон, забравши у жінок.

Фото - Преступности.НЕТ

Liked the article?
Help us be even more cool!