ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Миколаєві дали 4 роки умовно редактору сепаратистського сайту "Набат"

21.07.2014, 11:43

18 липня Центральний районний суд Миколаєва засудив до 4 років позбавлення волі з випробувальним терміном 2 роки редактора сепаратиського сайту за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Про це повідомляє НікВесті з посиланням на прес-групу управління СБУ в Миколаївській області.

Нагадаємо, раніше Управління СБУ в Миколаївській області відкрило кримінальне провадження стосовно одного з керівників миколаївського сайту «Набат» за заклики до тероризму.

Як пише видання, сайт “Набат” хоч позиціонує себе як новинний портал, проте з моменту початку окупації Росією Криму займається відвертою проросійською пропагандою.

За інформацією НікВесті, мова йде про Дмитра Двойнісюке, який після втечі оголошеного в розшук миколаївського сепаратиста Костянтина Тістола публікував новини сепаратистського та пропагандистського змісту на сайті “Набат”.

У повідомленні прес-групи СБУ, зокрема, йдеться, що в травні 2014 року 28-річний непрацюючий миколаївець за вказівкою куратора з АР Крим, ким, зауважує видання, ймовірно, є Костянтин Тістол, розмістив на місцевому електронному ресурсі матеріали сепаратистського змісту.

“Під час досудового слідства правопорушник зізнався, що отримував завдання тиражувати сепаратистські матеріали від громадянина України, завербованого спецслужбами РФ, що брав участь у підривній діяльності проти України”, - йдеться в повідомленні СБУ.

Рішенням суду зловмисника визнано винним за частиною 1 статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України, і засуджений до 4 років позбавлення волі з випробувальним терміном 2 роки.

Раніше повідомлялося, що віднедавна миколаївський сайт «Набат» активно поширює ідеї сепаратизму, а також спотворює інформацію про хід АТО, відображає сторінку офіційного сайту МВС України.

Liked the article?
Help us be even more cool!