ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Мелітополі за 171 статтею судитимуть чоловіка, який напав на журналістів

16.10.2014, 17:34

Мелітопольська міжрайонна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно мешканця міста, який перешкоджав законній журналістській діяльності (ч.1 ст.171 КК України). Про це повідомив Мелітопольський міжрайонний прокурор Сергій Щербина, повідомляється на сайті прокуратури Запорізької області.

Як нагадали у прокуратурі, у лютому 2014 року директор, його заступник та оператор ТРК «Мелітополь» знімали сюжет про мітинг на території меморіального комплексу «Братське кладовище». Під час заходу особа з числа мітингувальників, з метою перешкоджання діяльності працівників телеканалу, пошкодила відеокамеру та фотоапарат журналістів. Директор телерадіокомпанії намагався втрутитись у ситуацію, проте громадянин, використовуючи балончик з ймовірно слізогінною речовиною, бризнув йому в область очей, після чого втік. Внаслідок цього директор телерадіокомпанії отримав опіки очей та був госпіталізований.

Кримінальне провадження призначено до розгляду по суті в Мелітопольському міськрайонному суді.

Як повідомляв ІМІ, 26 лютого 2014 року у Мелітополі (Запорізька обл.) невідомі напали на журналістку комунальної телерадіокомпанії «Мелітополь» Світлану Зализецьку та на директора цієї ж ТРК Володимира Морозовського під час проведення комуністами акції поблизу меморіального комплексу на Братському кладовищі.

За версією правоохоронців, невідомі молоді люди, деякі з яких були у масках, заважали знімальній групі виконувати професійні обов'язки. Вони забрали у оператора відеокасету, на яку знімали збори комуністів, та зламали її на очах у знімальної групи. Володимир Морозовський намагався захистити своїх працівників, але невідомі розпилили йому газ з балончика в обличчя.

Liked the article?
Help us be even more cool!