ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Мексиці застрелили журналіста

11.11.2020, 10:14
Фото – твіттер Sin Embargo MX
Фото – твіттер Sin Embargo MX

У місті Саламанка (Мексика) 9 листопада застрелили місцевого журналіста Ізраеля Васкеса Рангеля, повідомляє BBC.

31-річний Рангель працював на сайті новин El Salmantino. 

Журналіст вирушив перевірити повідомлення про людські останки, знайдені в місті, і прибув на місце раніше за правоохоронців.

На момент прибуття поліції журналіст уже був поранений. Рангеля з вогнепальними пораненнями доправили до лікарні, де він за кілька годин помер.

На вебсайті, де працював Рангель, повідомляється, що він став жертвою “боягузливої ​​і жорстокої атаки... в той час, коли він виконував свою почесну журналістську роботу”.

Інші медіа також висловили обурення його вбивством.

Як повідомляє видання, менш ніж два тижні тому неподалік Саламанки було виявлене поховання 59 людей. У Гуанахуато спостерігається зростання насильства через протистояння між двома наркокартелями.

Мексика є однією з найнебезпечніших країн для журналістів. Із 2000 року в Мексиці вбито понад 100 журналістів. Багато з них повідомляли про корупцію або про потужні наркокартелі в країні.

Як повідомляв ІМІ, у серпні 2020 року у Мексиці застрелили журналіста Пауло Морругареса. Він висвітлював новини, пов’язані з криміналом і поліцією в штаті Гереро, який вважається одним з найкримінальніших у країні.

Liked the article?
Help us be even more cool!