ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Мексиці на тлі ескалації нарковійни вбили ще одного журналіста

Фото – Media Development Foundation
Фото – Media Development Foundation

У Мексиці на тлі нарковійни вбили ще одного журналіста – Нельсона Матуса. Він був директором місцевої новинарні "Lo Real de Guerrero", яка висвітлює зростання насильства в мексиканському штаті Ґерреро.

Про це повідомили представники уряду й група захисту свободи слова, передає Alarabiya.

У 2019 журналіст уже пережив замах на своє життя, зазначили в "Article 19". Місцева влада заявляє, що розслідує вбивство.

За тиждень до загибелі Матуса ще одного медійника було брутально вбито на заході Мексики – за словами Комітету захисту журналістів, це "підкреслює кризу, від якої потерпає мексиканська преса: смертельне насильство й безкарність".

Приморське місто Акапулько роками славилося своїми пляжними курортами, але останнім часом перетворилося на осередок насильства наркобанд. У день, коли стало відомо про вбивство Маркуса, його редакція випустила сюжет про те, як правоохоронці знайшли мертве тіло в пакеті біля місцевого туристичного пляжу.

Лише за п’ять останніх років КЗЖ зафіксував убивства щонайменше 52 мексиканських журналістів. Торік Мексика була одним з найнебезпечніших для журналістів місць у світі – її випередила лише Україна.

Liked the article?
Help us be even more cool!