ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Мексиці вбили журналіста, який розслідував діяльність наркокартелів

17.05.2017, 11:01

У Мексиці 16 травня був застрелений журналіст Хав'єр Вальдес, відомий своїми публікаціями про наркоторгівлю, повідомляє ВВС.

Журналіста застрелили в місті Кульякан, в штаті Синалоа, де він жив і працював. Вальдеса вбили навпроти редакції газети, творцем якої він був.

У 2011 році репортер отримав нагороду від Комітету захисту журналістів за свої публікації, присвячені проблемі наркоторгівлі.

Протягом 30 років своєї журналістської кар'єри Вальдес розслідував діяльність наркокартелів і організованої злочинності в Мексиці, включаючи могутній наркокартель Синалоа.

Вважають, що на частку цього картелю припадає чверть всіх наркотиків, які надходять в США з Мексики.

Засновник картелю Хоакін Гузман, відомий також як “Коротун”, був схоплений в 2014 році і зараз перебуває у в'язниці в США, чекаючи судового розгляду.

Президент Мексики Енріке Пенья Ньєто засудив вбивство Вальдеса. Влада штату Синалоа заявила про те, що візьмуть під охорону членів сім'ї Вальдеса і його колег.

Нагадаємо, у березні у Мексиці вбили журналістку Мирославу Брич, яка робила матеріали про зв'язки між організованою злочинністю і чиновниками в штаті Чихуахуа.

З 1992 року в Мексиці було вбито як мінімум 40 журналістів, багато з них перед смертю зазнали тортур - такі дані, надані мексиканським Комітетом захисту журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!