ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У медіаландшафті Індії зберігається нейтральна позиція щодо війни РФ проти України – аналітикиня Страткому

Фото – uacrisis.org
Фото – uacrisis.org

У медіаландшафті Індії спостерігається нейтральніша позиція держави щодо війни Росії проти України й певна диференціація між повідомленнями про те, що є прагнення до збереження відносин із Заходом, з одного боку, та виправдання співпраці з РФ економічними перевагами для Індії.

Про це під час брифінгу "БРІКС. Інформаційний вимір" в Українському кризовому медіацентрі розповіла аналітикиня Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Ірина Субота, представляючи результати моніторингу інформаційного простору кількох великих країн Глобального Півдня.

"Нейтральна позиція використовується і в медійному ландшафті Бразилії. Пам’ятаємо про, так би мовити, власний мирний план президента цієї країни, який на початку року призвів до значної активізації в бразильських медіа. Це було в лютому цього року. Цим користувались і російська пропаганда", – додала Ірина Субота.

Вона зазначила, що в країнах БРІКС просувається наратив про розкол поміж країнами Заходу. А відсутність російського президента Володимира Путіна на саміті пояснювали тим, що його літак могли збити Велика Британія або США.

"Інформаційна підготовка, зокрема, в російському інфопросторі мала такий вигляд, що "все йде як потрібно, за планом, а БРІКС – попереду всієї планети", – зазначила Субота.

 

 

Liked the article?
Help us be even more cool!