ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Маріуполі журналістів деяких ЗМІ не пустили на зустріч з питань екології

24.10.2019, 16:30
Фото – 0629.com.ua
Фото – 0629.com.ua

У Маріуполі (Донецька область) 22 жовтня журналістів місцевого телеканалу "ТБ-7" та сайту 0629.com.ua не пустили на зустріч керівництва металургічного комбінату ім. Ілліча, департаменту екології Донецької обладміністрації та екологічної спільноти міста.

Про це журналісти цих видань повідомили на сторінках своїх медіа та регіональній представниці ІМІ Юлії Гаркуші. 

Від ДонОДА на зустрічі був заявлений директор департаменту екології Сергій Натрус, від спільноти – активісти та ЗМІ.

Захід відбувався на території меткомбінату імені Ілліча (металургійне підприємство компанії “Метінвест”, що належить олігарху Рінату Ахметову). Перед початком заходу підприємство організувало екскурсію промисловими майданчиками комбінату для активістів та журналістів. 

Запрошення на зустріч редакціям надходили від пресслужби ОДА, але коли журналісти прибули на місце події, представник внутрішньої охорони комбінату сказав, що частина журналістів не може бути допущена на територію підприємства. 

Зокрема, на зустріч не пустили знімальну групу телеканалу "ТБ-7". Як розповіла тележурналістка Катерина Ковальчук, офіційно відмову мотивували тим, що запрошення від ОДА недостатньо і треба проходити перевірку в служби охорони та заздалегідь занести до спеціального журналу перелік техніки. Вона повідомила, що не планувала бути присутньою на екскурсії, а лише на пресконференції за участю міської влади та ОДА, але їх усе одно не пустили.

“Я спеціально уточнювала, коли нас запросив представник ОДА Іван Синєпалов, чи потрібна акредитація, адже це велике підприємство, небезпека, це завод, і у них там свої правила. Він сказав, що вас повинні пустити щонайменше на круглий стіл, і якщо що – він допоможе. Тільки от хтось усе знав і спокійно акредитувався ще попереднього тижня, а нас за кілька годин до початку запросили і ще сказали, що все буде ок. Хоча мені було очевидно, що не ок”, – розповіла Катерина Ковальчук.

Не потрапила на зустріч і головна редакторка 0629.com.ua Ганна Романенко, про що вона написала у своєму репортажі, який зробила, використавши відео з вільного доступу.

“Про нас не забули – нас просто не покликали, я так розумію, передумали в останній момент. І нічого нового в цьому немає, нічого нового, окрім риторики представників комбінату, яка стала значно агресивнішою. Так що і екскурсія по службі, і круглий стіл в управлінні ММКІ проходили в присутності виключно корпоративної преси”, – сказала представниці ІМІ головна редакторка CitySites.

За її словами, це телеканал “Сігма” та “Маріупольське телебачення”, а також газета “Приазовский рабочий” (власником усіх трьох ЗМІ є Рінат Ахметов).

Liked the article?
Help us be even more cool!