ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Маріуполі проросійські мітингувальники напали на двох журналістів

27.03.2014, 17:14

15 березня у Маріуполі невідомі особи напали на проросійському мітингу на журналіста Асоціації журналістів, видавців і мовців “Новомедіа”, члена НСЖУ Миколу Лєсогора. Про це ІМІ повідомив Лєсогор.

За його словами, невідомі намагалися вирвати у нього цифрову відеокамерою Sony DCR-SR88E (HDD 120Gb) і знищити дані, також з журналіста зірвали посвідчення від “Новомедіа”.

Лєсогор пояснив, що в цей день він вів фото та відеозйомку мітингу, який відбувався біля будівлі міськвиконкому.

“На початку мітингу, коли народ збирався, і групи з окремими ораторами вже згрупувалися, я включив камеру і підійшов до однієї з груп, щоб зробити фото і відеофіксацію. Оратор кинувся на мене і почав кричати, щоб не знімав… при цьому схопив камеру і намагався вирвати її у мене, вимагаючи стерти інформацію про нього”, - роповів журналіст.

З натовпу теж почали кричати і вимагати, щоб він пред'явив їм посвідчення, яке було на грудях. Поки Лєсогор намагався повернути свою камеру, інші невідомі зірвали посвідчення.

Крім того, проросійські мітингувальники напали на журналіста сайту Guru.ua Дениса Хвостікова, у якого забрали дві флешки з інформацією.

“Я знімав, побачив натовп, але він почав на мене неадекватно реагувати. Мене оточили, хватали за штатив, утримували, я не міг вирватись. Вони забрали флешки з фотоапарату та відеокамери. А техніку повернули”, - розповів ІМІ Денис.

17 березня журналісти звернулися в Маріупольське МУ УМВС із заявою про порушення кримінальної справи про напад на журналістів. Проте журналісти лише 27 березня змогли отримати на руки копію постанови про внесення їхньої заяви в єдиний держреєстр.

Але зареєстрована, за словами Лєсогора, вона на два дні раніше - 15 березня, ніж була подана заява. Журналіст стверджує, що міліція намагається поєднати два різних провадження в одне - це два напади на журналістів, і напад мітингувальників на автобус дитячого будинку, а також інкримінувати як хуліганство.

Liked the article?
Help us be even more cool!