ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Маріуполі окупанти збирають у "бюджетників" телефони для встановлення прослуховувань

02.03.2023, 10:52
Фото – Павло Клімов, Reuters
Фото – Павло Клімов, Reuters

В окупованому Маріуполі російські військові посилили репресивні заходи.

Про це в телеграмі повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко.

За його словами, щоб посилено контролювати спілкування містян та упереджувати передання інформації в Україну, окупанти повідомили "бюджетним" працівникам про обов’язкове та суцільне прослуховування телефонів.

"Для цього всі зобов'язані надати свої персональні телефони для встановлення спеціальної програми прослуховування розмов", – написав Андрющенко.

Також окупаційна влада Маріуполя прозвітувала про встановлення обладнання для контролю за інтернет-трафіком.

Водночас на вулицях збільшилася кількість патрулів. За даними Маріупольської міськради, окупанти планують чергову хвилю зачищень та обшуків із залученням росгвардії.

Петро Андрющенко попередив маріупольців, які залишилися в окупованому місті, що тотальне прослуховування та контроль трафіку, анонсовані загарбниками, видаються складним технічним процесом, який можна нівелювати простими заходами безпеки.

Він порадив містянам уникати в розмовах слів-тригерів, таких як "війна, СВО, Україна, путін, х-ло, орки, окупанти, військові, колони, техніка та назва техніки та подібних".

"Слухати всі 100% всіх розмов ніхто не буде, але налаштувати систему для автоматичного старту за певними словами можливо", – пояснив він.

Андрющенко також порадив тримати гаджети чистими, постійно видаляти контакти, контенти (фото та відео), листування, особливо у вайбері, бо росіяни "мають програму для відновлення всього листування у вайбері навіть після видалення".

"Для контакту з Україною за можливості використовуйте другий (інший) телефон або гаджет. Бажано без прямого входу в мережу мобільного оператора. В якості роутера можна використовувати основний телефон", – зазначив радник мера та побажав берегти себе та не наражати на небезпеку.

Як повідомляв ІМІ, у Маріуполі окупанти викинули книжки з бібліотечних фондів Приазовського державного університету, щоб потім їх утилізувати.

Liked the article?
Help us be even more cool!