ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Малаві напали на журналістів BBC, сприйнявши за ритуальних вбивць

14.08.2018, 11:45
Фото - liga.net

Жителі африканського села на півночі Малаві напали на команду документального проекту ВВС Africa Eye, коли журналісти розслідували серію загадкових убивств дітей у регіоні. Про це повідомляє Ліга з посиланням на ВВС Африка.

Згідно з повідомленням, місцеві жителі вважали журналістів за ритуальних убивць під час їх зустрічі з передбачуваними зловмисниками.

Телеканал опублікував 13 серпня відеозапис, який підготували автори проекту. На відео чутно, як на журналістів знімальної групи Анаса Аремейо, Генрі Мханго і Даріуса Базаргана нападають місцеві, а ті тікають з криками: “Вони збираються вбити нас!”

Унаслідок одному з кореспондентів ножем порізали костюм, проте ніхто серйозно не постраждав.

У сюжеті також ідеться, що жителі Малаві в убивствах дітей звинувачують послідовників чорної магії “муті”, які розчленовують своїх жертв і продають частини їхніх тіл заможним клієнтам як амулети.

Під час розслідування журналісти ВВС Африка під прикриттям зустрілися з одним із знахарів “муті” і його спільником, щоб домовитися про “операцію”. В цей час увірвалися жителі села і стали погрожувати мачете, ножами, палицями й камінням журналістам, яких вважали за вбивць. Сутички уникнути не вдалося, незважаючи на те, що працівники ЗМІ показали прес-карти і просили викликати поліцію.

Liked the article?
Help us be even more cool!