ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У М’янмі американського журналіста засудили до 11 років в'язниці

12.11.2021, 12:21
Фото – AP
Фото – AP

Суд у М’янмі 12 листопада засудив американського журналіста Денні Фенстера до 11 років тюремного ув’язнення, визнавши його винним за кількома звинуваченнями, зокрема в підбурюванні до нібито поширення хибної інформації, повідомляє Радіо Свобода.

37-річного Фенстера, керівного редактора онлайн-журналу Frontier Myanmar, заарештували в травні під час спроби залишити М’янму, яка перебуває в хаосі після військового перевороту в лютому.

Журнал повідомив, що тривалий тюремний термін також передбачає порушення імміграційного законодавства та законів про незаконні асоціації. Чоловікові висунули два додаткові звинувачення також в іншому суді за нібито порушення закону про боротьбу з тероризмом та закону про державну зраду й підбурювання до заколоту.

Томас Кін, головний редактор Frontier Myanmar, заявив, що для ухвалення обвинувального вироку “немає жодних підстав”.

Сполучені Штати наполягають на звільненні Фенстера.

“Дуже несправедливий характер затримання Денні очевидний для всього світу. Влада повинна зробити розумні кроки та звільнити його”, – заявив Держдепартамент США перед ухваленням вироку.

Унаслідок військового перевороту в М’янмі був повалений цивільний уряд на чолі з Аунг Сан Су Чжі. За даними ООН з посиланням на активістів, понад 1200 мирних жителів були вбиті й десятки журналістів перебувають серед тисяч затриманих.

Liked the article?
Help us be even more cool!