ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У М'янмі амністували двох журналістів Reuters

07.05.2019, 10:13
Фото – Ann Wang / Reuters / buzzfeednews.com

У М’янмі звільнили за амністією двох журналістів агентства Reuters, засуджених до семи років в’язниці за звинуваченням у порушенні закону про державну таємницю, повідомляє Радіо Свобода.

Ва Лоун і Джо Соу У були заарештовані в грудні 2017 року під час роботи над матеріалом про вбивства мусульман у країні і провели в ув’язненні понад 500 днів.

Головний редактор Reuters Стівен Адлер привітав звільнення журналістів, наголосивши на важливості свободи преси, символами якої стали його колеги. Ва Лоун, залишаючи в’язницю, заявив, що йому кортить повернутися до роботи.

Звільнити журналістів вимагали в ООН, Євросоюзі і низці міжнародних організацій. У квітні 2019 року Верховний суд М’янми залишив чинним винесений їм вирок. Це рішення розкритикували в Міжнародному комітеті захисту журналістів.

Ва Лоун і Джо Соу У розслідували причетність військових до вбивства 10 мусульман на півночі Ракхайну. Розслідування було доведене до кінця після арешту журналістів, у тексті вказується на причетність армії до злочину і записані свідчення учасників розправи над мусульманами. Матеріал був удостоєний Пулітцерівської премії.

Liked the article?
Help us be even more cool!