ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Литві пропонують заборонити в країні всі російські та білоруські державні ЗМІ до 2024 року

15.09.2022, 15:48
Фото – ТАСС / Сергей Савостьянов
Фото – ТАСС / Сергей Савостьянов

У Сеймі Литви пропонують заборонити в країні всі російські та білоруські державні ЗМІ до 16 жовтня 2024 року. З такою законодавчою пропозицією виступив голова комітету сейму з культури Вітаутас Юозапайтіс, повідомляє LRT.

У Литві після вторгнення Росії в Україну та запровадження надзвичайного стану діє тимчасова заборона на всі російські та білоруські державні ЗМІ. Проте із 16 вересня обмеження застосовуватимуться лише на кордоні з Білоруссю та Росією, тому, на думку мінкультури, це відкриє дорогу деяким каналам з розважальним контентом, які безпосередньо не поширюють кремлівську та мінську дезінформацію чи військову пропаганду.

Вітаутас Юозапайтіс стверджує, що вніс ці зміни після консультацій з фахівцями міністерства культури.

За його словами, у відповідь на дії Росії Євросоюз уже вжив різних обмежувальних заходів, зокрема обмеження контенту підконтрольних Росії ЗМІ.

“Для Литви, яка має зовнішній кордон як з Росією, так і з Білоруссю, дуже важливо ефективно захищати суспільство та інформаційний простір від інформаційних загроз”, – зазначив Юозапайтіс.

Надзвичайний стан був введений на всій території Литви 24 лютого, коли Росія почала повномасштабну війну проти України, і діяв до 29 червня. Пізніше його продовжили до 15 вересня включно. Чинний нині правовий режим забороняє, зокрема, ретрансляцію всіх телепрограм, які прямо або побічно контролюються державою Росії та Білоруссю.

Уряд пропонує сейму продовжити надзвичайний стан до середини грудня, але цей режим уже не діятиме на всій території країни, як це було досі, а лише на кордоні з Росією та Білоруссю.

Liked the article?
Help us be even more cool!