ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Литві ЗМІ можуть прирівняти до стратегічних підприємств

15.06.2018, 11:21
Фото - DELFI / Domantas Pipas

До власників литовських засобів масової інформації слід застосовувати такі ж вимоги, як до інвесторів у стратегічні підприємства країни. Про це заявив прем'єр-міністр Литви Саулюс Скверняліс, повідомляє Delfi.

“У плані введення певних ліцензій або порядку ситуація схожа на ситуацію з нашими стратегічними підприємствами, у всякому разі може бути схожа. Головне - що держава повинна знати, хто власник ЗМІ і чи не становить це загрози нашій національній безпеці”, - сказав прем'єр.

Відповідно до закону про захист важливих для забезпечення національної безпеки об'єктів, інвесторами у стратегічні підприємства Литви можуть бути тільки ті особи, які не становлять загрози для інтересів нацбезпеки. Вони піддаються спеціальній перевірці.

При цьому не відповідними інтересам нацбезпеки вважаються ті, у яких є або були “зв’язки з відомствами зарубіжних держав або фізичними або юридичними особами цих держав, що підвищують ризик або становлять загрозу для національної безпеки”, які за вироком суду, що набув чинності, визнані винними в скоєнні особливо тяжких, тяжких злочинів або злочинів середньої тяжкості тощо.

Liked the article?
Help us be even more cool!