ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Литві розсилають фейкові листи про виведення з країни військ НАТО

22.04.2020, 14:13
Фото – УНІАН
Фото – УНІАН

Міністерство оборони Литви повідомило, що отримало неправдиву інформацію про виведення військ НАТО з країни, повідомляє Delfi

Як повідомило міністерство, ввечері 21 квітня міністр оборони Раймундас Каробліс отримав фальшивого електронного листа від генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, в якому йшлося про нібито ухвалене рішення вивести з Литви війська НАТО.

"Це чергова спроба перетворити кризу через пандемію на кризу безпеки. Такі хибні новини – це спроби спричинити недовіру до партнерів по Альянсу і зашкодити єдності НАТО", – заявив Каробліс.

Аналогічне повідомлення, повідомляє Міноборони, отримали литовські ЗМІ й офіційні установи, а також адресати в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі. 

За даними Департаменту стратегічної комунікації Збройних сил Литви, послідовні спроби використати кризу через пандемію для поширення дезінформації спостерігаються вже близько двох місяців. Так, поширюються неправдиві новини про дислокованого в Литві військового США, який заражений коронавірусом, або про наміри Міністерства оборони не скасовувати міжнародних військових навчань.

Також міністерство зазначає, що з 1 лютого зафіксовано 807 випадків появи помилкових інформаційних повідомлень про вірус COVID-19. Ці повідомлення поширюються російською, англійською та литовською мовами. Велика їхня частина, майже дві третини, – російською мовою.

Liked the article?
Help us be even more cool!