ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Литві розглянуть скарги на два російські телеканали

17.01.2019, 10:33
Фото - bug.org.ua

Литовська комісія з питань телебачення та радіомовлення (ЛКТРМ) розгляне наступного тижня питання щодо можливого порушення телеканалами “Росія 24” та PBK Lietuva під час інформування про партизанський рух у радянські роки та про події 13 січня 1991 року в Литві, повідомляє Delfi.lt.

Як повідомив голова комісії Мантас Мартішюс, скаргу на “Росія 24” подали консерватори Лауринас Касчюнас і Аудронюс Ажубаліс.

У репортажі російського телеканалу про вручення Премії свободи партизанам ідеться, що вони “боролися на боці Гітлера” та “вбили тисячі мирних жителів”, повідомляє видання.

За словами Мартішюса, ще є скарга на канал "РБК". “Є скарга ще одного громадянина на канал “РБК”, в ній йдеться про те, що в новинній передачі “Время” містилася інформація, що ображає і принижує учасників подій 13 січня 1991 року… Це може бути інформація, що підбурює до нетерпимості”, - сказав він.

Видання зазначає, що раніше Литва у зв'язку з підбурюванням до війни і ненависті застосовувала щодо деяких російських каналів максимальні обмеження на трансляцію терміном на один рік.

Liked the article?
Help us be even more cool!