ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Литві попереджають користувачів Telegram про можливе залучення до злочинів

Громадян Литви, які користуються соціальною мережею Telegram, дедалі частіше намагаються залучити до злочинних схем, заявив голова Національного центру кризового управління (НЦКУ) Вілмантас Віткаускас, пише Delfi.

"Те, що сталося рік чи більше тому в Польщі чи Естонії, коли люди відгукувалися на пропозиції за певну винагороду вчинити певну дію, яка могла б не здатися якоюсь зловмисною: сфотографувати, написати графіті на стіні або зробити ще якісь подібні речі... ми такі речі помічали", – сказав Віткаускас.

Голова Національного центру кризового управління зазначив, що навіть за останній тиждень були  випадки, коли громадянам Литви за певну винагороду пропонували написати на стінах будівель різні написи про литвинів. Проте Віткаускас попереджає: користувачі платформи Telegram можуть бути залучені і до серйозніших злочинів.

"Учора вдень було кілька погроз про закладену вибухівку в торговельних центрах. Ми поки не можемо сказати, чи це було складовою цієї схеми, але цілком імовірно, що такий механізм може спрацювати, і в такий спосіб можна спробувати, з погляду опонентів, залучити до участі певних людей... у злочинній діяльності", – сказав він.

Віткаускас попередив людей, які користуються платформою Telegram, зберігати пильність.

"Ми закликаємо громадян бути дуже пильними. І, якщо вони помітять спробу залучення їх до тієї чи іншої дії, повідомити поліцію чи Департамент державної безпеки", – закликав голова НЦКУ.

Останнім часом у Литві відбулися різноманітні провокаційні інциденти. 13 березня 2024 року стало відомо про затримання в Клайпеді людини, яка зневажила литовські прапори. Також була затримана людина, яка малювала помаранчеві трикутники на будівлях. Крім того, надходили повідомлення про закладені вибухові пристрої в громадських місцях.

Liked the article?
Help us be even more cool!