ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Литві показали фільм проєкту Крим.Реалії "Тиха депортація"

У Литві показали фільм проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії "Тиха депортація" 7 лютого в Будинку національних меншин Литви у Вільнюсі.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

Перед початком фільму зі вступним словом виступили директор Будинку національних меншин Гжегож Мілошевич, голова Спілки татарських громад Литви Адас Якубаускас, а також голова ради Українського незалежного центру політичних досліджень (УНЦПД), співзасновник Національної платформи стійкості та згуртованості Юлія Тищенко.

На початку демонстрації аудиторія змогла послухати онлайн вступну промову продюсерки фільму Ельвіни Сеітбуллаєвої та співавторки фільму Анжеліки Руденко.

На перегляд фільму зареєструвалося понад 70 учасників, серед яких були журналісти, відомі громадські діячі, представники національних громад та студенти.

На фільм у своїх соцмережах відреагував перший міністр освіти та культури відновленої Литовської Республіки Даріус Куоліс.

"І я подумав: чому б прем'єрі цієї важливої кінооповіді не відбутися в студії LRT (Національне литовське телебачення. – Ред.)? Чому б муніципалітетам Вільнюса та Клайпеди не запропонувати цю потужну розповідь російським та решті всіх шкіл своїх міст?" – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Документальний фільм Крим.Реалії "Тиха депортація" про те, як кримських татар витісняють із Криму, як Росія знову залишає кримських татар без дому. Про те, чому кримські татари змушені масово залишати свою батьківщину.

1944 року радянська влада насильно вивозила кримських татар у товарних вагонах, а зараз Росія змушує представників корінного народу Криму залишити рідний будинок. Знімання відбувалося в Польщі, Німеччині, Бельгії, Туреччині, Україні та в окупованому Криму. У фільмі використано унікальні кадри з приватних архівів героїв фільму, деякі з них публікуються вперше.

Liked the article?
Help us be even more cool!