ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Литві на телеконцерті на підтримку України зібрали понад 130 тис. євро

14.01.2020, 16:36
Фото – lrt.lt
Фото – lrt.lt

На литовському телеканалі LRT відбувся концерт-телеміст “Kartu iki pergales / Разом до перемоги” на підтримку України, у результаті було зібрано 130 тис. євро, повідомляє Укрінформ.

Концерт-телеміст відбувся за участю Президента Литви Гітанаса Науседи, інших високопосадовців та найпопулярніших виконавців країни. Також на концерті виступили кілька музикантів з України. З українського боку партнером концерту-телемосту був 5 канал.

Згідно з телерахувальником, литовці пожертвували 123 тис. євро, набравши номер телефону, вказаний на телеекрані. Ще понад 9 тис. євро було переведено донатами на сайт співорганізатора концерту волонтерської організації Blue / Yellow. Загалом було зібрано понад 130 тис. євро, які підуть на допомогу українським військовим та українцям, що постраждали від війни.

На телеконцерті в прямому ефірі виступив Президент Гітанас Науседа. Він, зокрема, сказав: “Ворог хотів би, щоб ми забули про війну в Україні, але ми не маємо з цим погодитися… Ми, як ніхто інший, можемо зрозуміти біль України. Ми маємо створити такий тиск окупантові, щоб від один раз зрозумів, чим ризикує, коли втручається і не хоче забрати своїх ніг з української території”.

З українського боку в студії 5 каналу під час телемосту був заступник міністра закордонних справ Василь Боднар. Очільник МЗС України Вадим Пристайко подякував народові, керівництву Литви та окремо волонтеру Йонасу Охману (голова Blue / Yellow) дописом у Twitter

Також посол України в Литві Володимир Яценківський зачитав слова вітання та подяки від Президента України Володимира Зеленського.

Співорганізатор телемосту, литовсько-шведський волонтер, голова Blue / Yellow Йонас Охман розповів Укрінформу, що концерт “Разом до перемоги” проводився цього разу вчетверте. Та литовські волонтери і в майбутньому робитимуть усе, що можуть, для допомоги Україні, яка захищає свою свободу.

Liked the article?
Help us be even more cool!