ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Литві потік дезінформації в липні виріс майже на 20% - збройні сили країни

10.08.2021, 11:33
Фото – stateofdigitalpublishing.com
Фото – stateofdigitalpublishing.com

Потік дезінформації про Литву у липні в порівнянні з червнем виріс більше, ніж на 20%.

Про це повідомив Департамент стратегічної комунікації Збройних сил (ЗС) Литви, інформує Delfi.

Так, у липні зафіксовано 485 випадків ворожої або недружньої інформаційної діяльності, що на 111 випадків більше в порівнянні з червнем.

Серед домінуючих тем - активна зовнішня політика Литви - позиція з питання режимів Росії та Білорусі, підтримка суверенітету України, членство в НАТО. Такі повідомлення склали 35% від усіх випадків дезінформації.

Також відзначалася ескалація негативного іміджу Литви в ЗМІ, які контролює Білорусь, що було викликано напругою у відносинах між країнами через мігрантів.

Частина каналів ворожої інформації формували імідж Литви як недемократичної країни, в якій порушуються права людини. Така активність може бути пов'язана з вироком суду в справі про шпигунство, повідомляє департамент.

Тема оборони, на думку військових аналітиків, також постійно виникала, хоча зазначалося невелике зниження в порівнянні з червнем. Згадувалися у ворожому інформаційному просторі і навчання НАТО, які традиційно подаються як такі, що несуть загрозу безпеці сусідніх країн.

Литовські військові аналітики звертають увагу, що в липні досить широко обговорювалося питання про нового генерального секретаря НАТО, серед кандидатів згадувалася і експрезидент Литви Даля Грібаускайте. У більшості статей Литву звинувачують в русофобії, а її можливе лідерство в НАТО нібито зробить негативний вплив на майбутнє альянсу і погано вплине на відносини з Росією.

Liked the article?
Help us be even more cool!