ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Львові журналісту зірвали підготовку до прямого ефіру

28.03.2022, 15:38
Фото - Мар'ян Кушнір
Фото - Мар'ян Кушнір

У Львові у березні місцеві мешканці перешкоджали працювати журналісту-фрилансеру Андрію Дегелеру, який робив сюжети для сінгапурського телеканалу CNA

Про це Інституту масової інформації повідомив Андрій Дегелер.

За словами Андрія, йому зірвали підготовку до прямого ефіру. Під час підготовки до нього двоє чоловіків забороняли йому зйомку, вимагали вимкнути телефон та намагалися забрати штатив.

“Мені треба було провести прямий ефір — поїхав у бік центру, доїхав до будинків, що нормально виглядали (для фону) і став готуватись до ефіру. Поки готувався, підійшов місцевий чоловік, почав питати, що я роблю, та кричати, що він тут живе і йому не подобається, що я знімаю ці будинки. Після кількох хвилин суперечок я повернув камеру у іншому напрямку та продовжив готуватись, а чоловік сказав, що викликає поліцію. За кілька хвилин підійшов ще один чоловік у цивільному, намагався забрати телефон зі штатива і вимагати його вимкнути. Я вимкнув телефон (ефір було зірвано), після того чоловіки стали перед моєю автівкою і сказали, що не дадуть мені поїхати поки не приїде поліція”, - розповів Андрій. 

Через деякий час приїхала поліція, одночасно підійшла група чоловіків, один з яких показав посвідчення НАБУ. 

“Перевірили мої документи і знову-таки вирішили везти мене до відділку. Поліція поїхала своїм ходом, а я з чоловіками з НАБУ — в моїй автівці. В відділку знову був огляд, перевірка телефона. На той момент в мене була акредитація з Міноборони, яка не дуже зацікавила поліцію. Я сказав, що мені треба зустрітись із водієм, що привіз мені мою прес-карту; врешті решт чоловіки з НАБУ поїхали зі мною на цю зустріч, перевірили оригінал прес-карти. Після цього вони зацікавились акредитацією МО. Я показав пост на сайті МО, де йшлося про цю акредитацію та був вказаний телефон гарячої лінії. Вони зателефонували туди і спитали, чи дійсно я був акредитований. В МО це підтвердили, після цього мене відпустили. Все це зайняло десь три години”, _ розповів журналіст.

Liked the article?
Help us be even more cool!