ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Львові волонтери передали військовим журналістам у зоні АТО унікальний намет

08.04.2016, 14:34

У Львові волонтери передали для військових журналістів у зоні АТО унікальний пневмокаркасний намет, повідомляє Zaxid.net.

Намет вартістю понад $5 тис. волонтери придбали у Польщі за кошти американської та канадської діаспори, повідомив 8 квітня під час брифінгу керівник Західного регіонального медіацентру Міноборони Олександр Поронюк.

Аналогів таких наметів в Україні не виготовляють. Наступного тижня намет доукомплектують та передадуть військовим журналістам у зону АТО.

Намет важить 80 кг, тримається він на надувних конструкціях та металевому каркасі. Його зручно перевозити навіть в багажнику легкового автомобіля, тоді як для транспортування багатомісного намету радянського виробництва потрібна вантажівка. Площа намету 26 квадратних метрів. Він розрахований на 8 людей.

“Ми зібрали цей намет за 15-20 хвилин. Його може зібрати одна людина, тоді як аналог радянського виробництва потребує приблизно 2,5 годин. Розібрати цей намет можна за 10 хвилин, викачавши повітря компресором”, –  підкреслив Поронюк.

За словами прес-секретаря міністра оборони Вікторії Кушнір, про виготовлення в Україні чи закупівлю у великих обсягах таких наметів для військовослужбовців наразі не йдеться.

Трьох волонтерів, – Ірину Дзьобу, Романа Кисіля та Олександру Курницьку, які долучилися до збору коштів для придбання намету, нагородили спеціальними відзнаками від міністра оборони.

Liked the article?
Help us be even more cool!