ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Львові вже традиційно порушують закон "Про доступ до публічної інформації"

20.07.2016, 17:16

У Львові продовжують ігнорувати інформаційні запити від журналістів. Понад місяць львівське комунальне підприємство “Львівтеплоенерго” не надає відповідь на запит, який редакція ZIK подала до Львівської міської ради ще 30 травня. Про це йдеться у статті опублікованій 5 липня на сайті інформаційної агенції ZIK. 

“ІА ZIK ще 25 травня звернулось до Львівської міської ради та ЛМКП Львівтеплоенерго з проханням роз’яснити ситуацію щодо використання кредитних коштів… 30 травня у Департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР повідомили, що звернення зареєстровано та передано до Львівтеплоенерго, яке є розпорядником даної інформації”. 

У ZIKу також повідомляють, що намагалися з’ясувати ситуацію, але відповіді так і не отримали:
“Не отримавши впродовж 3 тижнів жодної відповіді, журналісти зателефонували у приймальню керівника Львівтеплоенерго, де повідомили, що про запит знають і готують листа. З того часу минуло понад десять днів, а відповіді і досі немає”.

Через ігнорування запитів на доступ до публічної інформації ZIK звернувся до Прокуратури Львівської області.

Оскільки інформація є застарілою (стаття опублікована ще 5 липня), впродовж двох днів представник ІМІ у Львівській області Ігор Фещенко намагався дізнатися актуальні подробиці ситуації. У редакції ІА ZIK спочатку повідомили, що переслали запитання “керівництву і в юрвідділ”, а згодом взагалі відмовилися коментувати ситуацію: “Ми не будемо (надавати коментар), ми самі будемо розбиратися з цим”.

Нагадаємо, відповідно до п. 1 ст. 20 Закону України “Про доступ до публічної інформації”, розпорядник інформації повинен надати відповідь на запит “не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання запиту”. Якщо відповідь на запит потребує обробки великої кількості інформації, розпорядник може продовжити термін надання відповіді до 20 робочих днів, однак в такому разі розпорядник має повідомити про це запитувача, але не пізніше ніж за 5 робочих днів з моменту подачі запиту.

Це вже п’ятий випадок з обмеженням доступу до інформації у Львові. У червні ми зафіксували 4 випадки коли у Львівській міській раді або зволікали з наданням відповіді на журналістські запити, чи взагалі їх ігнорували

ІМІ

Liked the article?
Help us be even more cool!