ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Львові провідник не пускав жінок до потяга, аргументуючи, що першим має ввійти чоловік

У Львові провідник "Укрзалізниці" потяга Львів – Запоріжжя відмовлявся розпочинати посадку жінок на поїзд, бо хотів впустити чоловіка до вагона першим.

Про цю ситуацію на своїй сторінці у Facebook розповіла військовослужбовиця і письменниця Ірина Бобик, пише "Українська правда. Життя".

В очікуванні на чоловіка провідник змусив пасажирок чекати на пероні. Змінити свої "правила" працівника "Укрзалізниці" змусив лише статус військової.

"На мої спроби вирішити ситуацію мирно (я нагадала пану провіднику, що XXI століття надворі і що жінки теж люди) пан провідник не реагував. Лише мої аргументи, що я чинна військовослужбовиця, подіяли, і він зрештою пропустив нас у вагон", – зазначила Ірина Бобик.

Вона назвала дії провідника виявом сексизму.

"Я, звісно, розумію, що ситуація не кінець світу. Але я за те воюю, щоб у тилу мене змушували себе відчути недолюдиною на догоду магічному мисленню і давнім забобонам?" – запитала військова.

Під дописом представники "Укрзалізниці" перепросили за свого провідника й запевнили, що в компанії "дотримуються принципу рівноправності пасажирів".

"Ми не забобонні й серйозно ставимося до даного випадку і зобов'язуємося ретельно розглянути цю ситуацію та вжити необхідних заходів", – йдеться у вибаченні.

У коментарі для "УП. Життя" пресслужба "Укрзалізниці" запевнила, що свої обіцянки компанія виконала.

"Провідника було відсторонено від роботи. З ним провели розбір ситуації та додаткові навчання щодо обслуговування пасажирів", – повідомили вони.

Liked the article?
Help us be even more cool!